Ремонтні роботи на автодорогах Теофіпольського району на контролі у влади

10 квітня 2018 року голова районної ради Андрій Петринюк взяв участь у  засіданні робочої групи з питань моніторингу та контролю за проведенням ремонтних робіт на автодорогах Теофіпольського району, що відбулася під головуванням першого заступника голови РДА Петра Вільшинського.

 В ході засідання було обговорено наступніі питання порядку денного:

1.  НеобхідностЬ проведення ремонтних робіт на автодорогах району у 2018 році.

2. Залучення коштів з власників великовагових транспортних засобів на проведення ремонтних робіт на автодорогах району.

По першому питанню заслухали інформацію начальникам відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Людмили Сапуги. Зокрема зазначила, що на сьогоднішній день у нашому районі склалась ситуація, про яку з негативом відгукуються абсолютно усі.  З нею пов’язані, в певній мірі, і добробут, і безпека нас усіх. Мова йде про стан наших автошляхів .

Наш район уміщає 644,5 км усіх доріг: з них 59,6 км – державного значення, 206,8 км – місцевого значення та 378,1 км – комунальних доріг.

Переважна більшість доріг Теофіпольського району збудовано у 70 - 80-х роках минулого століття відповідно до чинних на той час стандартів та вимог.  Із зміною вагових характеристик автомобільного транспорту, який використовується у вантажних перевезеннях, конструкції автошляхів не в змозі витримувати ті динамічні навантаження, які виникають під час руху сучасних вантажних транспортних засобів. Зазначені обставини стали причиною того, що зараз більшість автомобільних доріг втратили несучу здатність, дорожнє покриття має суттєві деформації та руйнування. Великогабаритні важкі автомобілі є великою проблемою  для  Теофіпольщини. А все тому, що немає об’їзних шляхів як в самому районному центрі так інших населених пунктах . Наші автодороги не розраховані на таке навантаження, тож не зважаючи на всі ремонти руйнуються.

Для інформації: у 2016 – 2017 роках на ремонт комунальних доріг по населених пунктах району використано близько 13,5 млн. гривень бюджетних коштів. у 2016 році на утримання доріг комунальної власності освоєно  7,3 млн.гривень. у 2017 році 6,2  млн.гривень.

Як бачимо, навіть значне вливання коштів в ремонт доріг комунальної власності не надало відчутного позитивного результату, а стан покриття автомобільних доріг з часом лише погіршується. Слід зазначити, що цими ж  шляхами рухаються і рейсові і шкільні автобуси.

На 2018 рік на ремонт доріг комунальної власності сільськими селищними радами також передбачена значна частка бюджетних коштів.

Із початком нового року автомобільні дороги загального користування місцевого значення перейшли із сфери управління  Служби   автодоріг у Хмельницькій області до сфери управління Хмельницької обласної державної адміністрації.

На 2018 рік для Теофіпольського району на середній та поточний ремонт доріг місцевого значення передбачено 12 млн.грн. Вказані кошти будуть спрямовані на проведення ремонтних робіт на визначених ділянках двох автодоріг О231601 Теофіполь – (Ямпіль – Тихомель) ч/з Човгузів відрізок протяжністю – 2,6км. та О231609 (Теофіполь – Красилів - /Н-03/) – Майдан Петровського ч/з Олійники відрізком 2 км.. По цих автодорогах здійснюється підвіз учнів до загальноосвітніх навчальних закладів, під’їзд до медичних закладів та інших соціально-важливих об’єктів що знаходяться в районному центрі.

 В порівняні до минулого 2017 року  де на дороги місцевого та державного значення на Теофіпольський район було спрямовано 2,25 млн. це значна сума, але зовсім мізерна для виконання необхідного об’єму робіт.

 Найбільшою проблемою  в нас лишаються дороги державного значення - три автодороги Р48 «Кам’янець-Подільський  - Сатанів – Війтівці – Білогір’я», Теофіполь – Красилів – /Н-03/ та Ланівці – Лисогірка – Теофіполь загальною протяжністю 59,6 км.  Адже на їх ремонт на 2018 рік кошти не передбачені.

Усі питання порядку денного було обговорено, враховано зауваження всіх присутніх.

За підсумками проведення засідання робочої групи, першим заступником голови райдержадміністрації Петром Вільшинським було дано доручення вивести баланс земель на території усіх сільських та селищних рад району і, відповідно до цього виділити кошти на проведення ремонтних робіт на автодорогах району.

 

Погода
Погода у Теофіполі

вологість:

тиск:

вітер: